vrijdag 2 november 2012

Pompoensoep met oudekaaswafeltjes

DSC_0402DSC_0390

Voor 4 personen

ingrediënten

  • 50 g oude kaas
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 400 g pompoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 eetlepels zure room

Bereidingswijzen

  1. verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een kom de kaas, bloem en een halve eetlepel tijm.
  3. schep op een bakpapier beklede bakplaat 4 bergjes van het kaasmengel.
  4. bak de kaas in de oven 6-8 minuten tot het wafeltjes zijn.
  5. Neem de bakplaat uit de oven en laat de wafeltjes afkoelen. (ze worden pas knapperig als ze koud zijn)
  6. Snij de pompoen in parten en verwijder de pitten en de draden. Snij de pompoen daarna in stukken van ca. 2 cm, schillen is niet nodig.
  7. Verwarm de olijfolie in een soeppan, schep de stukken pompoen met ui, kaneel, paprikapoeder, versgemalen peper en de resterende tijm  erdoor en bak alles omscheppend 2-3 minuten.
  8. Voeg de bouillon toe en kook de pompoen in 15 minuten zachtjes gaar.
  9. Pureer dit alles met een  staafmixer of de keukenmachine tot een mooi glad gebonden soep en laat de soep nog heel eventjes zachtjes doorkoken.
  10. Schep de pompoensoep in diepe borden en schep in het midden een lepel zure room.
  11. Steek de kaaswafeltjes in de zure room.

1 opmerking:

  1. Toch lijkt mij dat wel eens lekker om te eten, Pompoensoep! Alleen dan wel zonder de kaas hihi!

    BeantwoordenVerwijderen

Tweet