vrijdag 2 november 2012

Appelcompote

DSC_0417

Traditioneel worden voor appelmoes hardzure goudreinetten gebruikt, maar andere appelsoorten zijn ook bruikbaar. Goudreinetten zijn echter goedkoper, en veel mensen vinden ze niet zo smakelijk om ze als handappel te eten. Toevoegingen om de smaak van appelmoes te veranderen zijn kaneel of citroen. De citroen dient er ook voor om de geschilde appels minder snel bruin te laten worden. Soms wordt de suiker vervangen door honing of zoetstof om suikervrije appelmoes te maken. Er zijn ook mengsels van appelmoes met andere vruchtenmoes te koop, zoals appel/peren moes.

Ingrediƫnten

  • 4 appels
  • scheutje water
  • klontje boter
  • eetlepel suiker

Bereidingswijzen

  1. Schil alle appeltjes, haal het klokkenhuis eruit.
  2. Snij de appels in stukken ongeveer 2 cm.
  3. Voeg de boter en water in de pan.
  4. Voeg de appels toe en breng het aan de kook.
  5. Laat de appeltjes lekker staan op een laag vuurtje tot dat de appelmoes zacht genoeg is na wens.
  6. Wil je appelmoes, maak het dan fijner met een staafmixer.

2 opmerkingen:

Tweet