woensdag 20 juni 2012

Risotto met tuinbonen

Ingrediƫnten:
  • IMG_11891500 ml groente bouillon
  • 300 dubbel gedopte tuinbonen (1 kg ongedopt)
  • 50 gr boter
  • 1 ui fijn gehakt
  • 1 teentje knoflook grof gehakt
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • sap + rasp van 1 citroen
  • 1 bosje platte peterselie 15 gr
  • peper en zout
Bereidingswijzen:
  1. Verhit de bouillon, voeg de tuinbonen toe en kook deze 3 minuten. Haal ze na de 3 minuten met een spatel uit de bouillon en hou ze apart.
  2. Smelt de helft van de boter in een grote pan met zware bodem.
  3. Fruit de ui ongeveer 5 minuten tot het zacht is.
  4. Voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut.
  5. Roer de rijst er door en bak de korrels al roerend tot ze glazig zijn. Blus de pan af met witte wijn en het citroensap.
  6. Roer tot het vocht helemaal is opgenomen.
  7. Schep lepel voor lepel de bouillon erdoor. Blijf roeren. (circa 20 min.)
  8. Schep de tuinbonen door de risotto en roer de citroenrasp en peterselie erdoor.
  9. Breng de risotto op smaak met peper en zout.
  10. Voeg de boter toe en draai het vuur uit. Plaats een deksel op de pan zodat de boter kan smelten.

IMG_1190

Tip: bak een klein stukje Pang filet voor een extra smaakje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Tweet