Ingrediënten:
1500 ml groente bouillon
- 300 dubbel gedopte tuinbonen (1 kg ongedopt)
- 50 gr boter
- 1 ui fijn gehakt
- 1 teentje knoflook grof gehakt
- 300 g risottorijst
- 150 ml witte wijn
- sap + rasp van 1 citroen
- 1 bosje platte peterselie 15 gr
- peper en zout
Bereidingswijzen:
- Verhit de bouillon, voeg de tuinbonen toe en kook deze 3 minuten. Haal ze na de 3 minuten met een spatel uit de bouillon en hou ze apart.
- Smelt de helft van de boter in een grote pan met zware bodem.
- Fruit de ui ongeveer 5 minuten tot het zacht is.
- Voeg de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut.
- Roer de rijst er door en bak de korrels al roerend tot ze glazig zijn. Blus de pan af met witte wijn en het citroensap.
- Roer tot het vocht helemaal is opgenomen.
- Schep lepel voor lepel de bouillon erdoor. Blijf roeren. (circa 20 min.)
- Schep de tuinbonen door de risotto en roer de citroenrasp en peterselie erdoor.
- Breng de risotto op smaak met peper en zout.
- Voeg de boter toe en draai het vuur uit. Plaats een deksel op de pan zodat de boter kan smelten.
Tip: bak een klein stukje Pang filet voor een extra smaakje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten